Омладинско позориште „Дадов“ гостије са представом „Насиље“ у уторак, 21.03. у три термина, у 14, 16 и 18 сати. Представу посвећену Алекси Јанковићу, потписују драматург Димитрије Коканов и редитељ Кокан Младеновић, а намењена је нашој младој школској публици и не само њој.

Насиље, поремећене вредности, туга, бол, патња и на крају – остварење једног никад досањаног сна. Ово су речи којима би укратко могла да се опише нова представа Кокана Младеновића „Насиље“ посвећена Алекси Јанковићу, дечаку чија је трагична прича потресла Србију, али не и институције које и даље ништа нису промениле.

Представа позоришта „Дадов“ није само посвећена Алекси, описујући његов случај на основу страница новина и емисија са малих екрана, где смо имали прилику да претходних година читамо о овој трагедији, већ преноси све у реалност и свет од крви и меса. Плавокоси, раздрагани дечак који трпи зверско насиље наочиглед оних којима је посао да то спрече; насилници који иживљавањем над слабијим добијају осећај више вредности; и неправда, ужасна неправда. И јасна порука – да се више НИКАД не понови, иако ће.

Цена улазнице на благајни је 400 динара и важе сви актуелни попусти (50% попуста за ученике уз ђачку књижицу).


Scroll