Operu Don Đovani (Edicija  Opera Mozaik) u izvedbi Bel Opere iz Beograda, niška publika će imati priliku da čuje i vidi na sceni Narodnog pozorišta Niš  u nedelju 30. maja sa početkom u  19 i 30 sati. Reditelj je Vladan Đurković, dirigent Jelena Miljević, klavirski saradnik Vladimir Vanja Šćepanović, dok je za kostim zadužena Vida Radovanov.

Opera Don Đovani Volfganga Amadeusa Mocarta smatra se jednim od najvećih muzičkih dela ikada komponovanih. Radnja je zasnovana na legendi o Don Žuanu i bavi se večitom temom morala, razvrata i muško – ženskih odnosa, temom jednako aktuelnom danas, kao i pre više od 230 godina, kada je opera premijerno izvedena.

Opera mozaik predstavlja ediciju najpoznatijih operskih dela u adaptiranoj, skraćenoj verziji, u kojoj se predstavlja suština i radnja opere kroz izvođenje većeg dela scena i fragmenata iz određene opere, bez pauze i u trajanju jedne pozorišne predstave.

Naslovnu ulogu tumači Luka Jozić, dok ostale uloge igraju  Strahinja Đokić, Aleksandra Petrović, Mladen Prodan, Nevena Milošević, Milan Obradović, Sara Ristić i Andrija Sekulić.

Bel Operu su osnovali mladi, obrazovani operski pevači, sa ciljem širenja interesovanja za svet opere i predstavljanjem operskih dela na inovativan način. Bel Opera nastoji da bude dokaz važnosti i validnosti postojanja umetnosti i izvan zvaničnih institucija kulture, pokušavajući da uključi veliki broj mladih izvođača, čime im se pruža alternativa i omogućuje putokaz za njihov budući rad i stvaralaštvo.

Karte po ceni od 600 dinara mogu se kupiti svakog radnog dana na blagajni pozorišta od 10č do 20č.

 


Scroll