Народно позориште Ниш отвара своју сезону 2019/20, премијером представe „Власт и њена опозиција“, по тексту Небојше Ромчевића, у режији Егона Савина.
Представа ће премијерно бити изведена у суботу, 5.10.2019. године, са почетком у 20 сати.
Поред режије, Егон Савин потписује и избор музике, а ауторску екипу чине и Марија Калабић – сценографија и Биљана Крстић – костимографија.
У представи играју: Александар Михаиловић, Дејан Цицмиловић, Александар Маринковић, Јасминка Хоџић и Нађа Недовић Текиндер.
Прва и друга реприза представе, заказане су за 6. и 25.2019. године. Представа „Власт и њена опзиција“ настала је по комаду „ПР – потпуно расуло“, који је последњи део Ромчевићеве позоришне трилогије коју још чине „Лаки комад и Парадокс“.Док се „Лаки комад“ бавио деведесетим годинама, „Парадокс“ врућим петооктобарским догађајима, “ПР“ се фокусира на политичку стварност XXI века, где маркетиншке агенције проучавајући јавно мњење стварају имиџ-политичаре, гласачко тело се изједначава са публиком, а у стварности као да се није ни догодило оно чему медији нису придали пажњу.
Зато јеу представи „Власт и њена“ опозиција један од највећих проблема власти како да пазари квалитетну и борбе „достојну“ опозицију коју ће подржати јавно мњење. С друге стране суслободоумни, мислећи, непоткупљиви интелектуалци на рубу егзистенције, који се нису продали зато што нико није ни покушао да их купи. А шта се догоди кад се понуди права цена, горка је комедија којом се бави „Власт и њена
опозиција.“


Scroll