На сцени нишког позоришта, у четвртак 12.12.2019. године са почетком у 20 сати, гостоваће Народно позориште Београд са представом Оскара Вајлда „Важно је звати се Ернест“, у режији Николе Завишића.
Ради се о брилијантној друштвеној комедији, која прецизно одражава конзервативно викторијанско друштво крајем 19. века.

Ауторски тим представе чине поред редитеља Николе Завишића и драматург Молина Удовички Фотез, идеја простора Никола Завишић, реализација декора Мираш Вуксановић, костимограф Бојана Никитовић и композитори Соња Лончар и Андрија Павловић. Представа је премијерно изведена на сцени “Раша Плаовић”, у јануару 2012. године.

У представи играју (премијерна подела): Ненад Стојменовић, Милош Ђорђевић, Анастасиа Мандић, Сена Ђоровић, Зоран Ћосић, Душанка Стојановић Гилд, Соња Кнежевећ и Немања Констатиновић.

“С једне стране „Важно је звати се Ернест” јесте шетња кроз декомпоновање норми. Са друге стране, живимо у времену у коме смо суочени с проблемом (не)прихватања различитости. Није тајна да свако ко не припада мејнстриму у еротском, или у било ком другом смислу, и те како мора да се крије. “Ернест” на један врло паметан, интелигентан, духовит, повремено и ласциван начин говори о томе шта да се ради са тим проблемом (не)прихватања различитости од стране друштва. Више него актуелно. Али то је само једна од димензија представе, јер комад заправо представља апологију интелигенције, апологију образованости, апологију виспрености и бриткости ума, а то омогућава човеку да се шалтује и скаче у било коју друштвену сферу, даје слободу, даје кредибилитет.” – Никола Завишић

Карте се могу купити на благајни позоришта по цени од 1.200 динара.


Scroll