Народно позориште у Нишу је 11. марта, обележело 131. годину постојања, премијерним извођењем представе „Улица усамљених аутомобила“, по тексту Зорана Пешића Сигме а у режији Ђурђе Тешић.
Нишки аутор, Зоран Пешић Сигма је иначе добитник награде за најбољи оригинални текст на Стеријином позорју за 2017. годину.

„Реч је о затвореном свету. Границе су постављене и чини се да нема избора: пропадање, тескоба, сиромаштво, понављање, досада, усамљеност… У овакав свет упада странац „из чиста мира” и покушава да бирократским мерама „заведе ред” и освоји власт. Нарушава се равнотежа и грађани се буде из учмалости, боре се да сачувају оно што су мислили да поседују: мир и вечност. Ово је мистично-урбана прича о страху, неразумевању, празнини, изгубљености и бесмислу. Зуји нам у ушима „електронска тишина”, чује се врум црних лимузина. Љубав је увек негде другде. Дакле, реч је о нама.“- Зоран Пешић Сигма
Ауторску екипу поред редитељке Ђурђе Тешић чине: сценографкиња Зорана Петров, костимографкиња Мариа Марковић Милојев, музику компоновао Владимир Пејковић.


Scroll