У оквиру програма Ноћи музеја, у суботу 18.05.2019. године, Народно позориште Ниш у сарадњи са Универзитетом Метрополитан, организује изложбу под називом „О – слободи УМ“, чије је отварање у 16 сати а затварање тачно у поноћ.
Кроз визуелни садржај који ће приказати студенти на Ноћи музеја, представиће се симбиоза модерне дигиталне уметности са традиционалним ликовним техникама. Студенти Факултета дигиталних уметности са одсека за Графички дизајн имали су слободну тему из које је проистекао низ концепата који су резултирали и креативан назив саме изложбе „О – слободи УМ“.
Поставку, грађани могу видети у Народном позоришту у Нишу а улаз је слободан.
Народно позориште Ниш учествује, истим поводом и у организацији концерта “Музички монограм: Бисери класичне музике”, који ће бити изведен на археолошком локалитету Медијана са почетком у 18 сати. Концерт организује Народни музеј Ниш у сарадњи са Факултетом уметности Универзитета у Нишу, а логистичку подршку са дали и нишко позориште, Спортски центар Чаир, као и Угоститељско-туристичка школа Ниш и Винарија Малча.
Улаз на Медијану могућ је искључиво са картама које се добијају бесплатно у објектима Народног музеја Ниш – Археолошка сала и Ћеле кула у четвртак и петак у времену од 9 до 19 сати. Улаз на Медијану, у суботу 18.05. је искључиво од 17:15 до 17:50 часова.

 

 


Scroll