U Narodnom pozorištu Pirot danas je održana konferencija za novinare povodom rada na predstavi Barbelo, koja je koprodukcija sa Narodnim pozorištem Niš. Ovaj komad o psima i deci Biljane Srbljanović režira Stevan Bodroža, a koprodukciju je podržalo  Ministarstvo kulture i informisanja.

Ovo je prvi put da Narodno pozorište Niš i Narodno pozorište Pirot zajedničkim snagama rade na nekoj predstavi, a na današnjoj konfernciji direktori pozorišta Gradimir Filipović i Spasoje Ž. Milovanović potpisali su ugovor o saradnji.

Reditelj predstave iskazao je veliko zadovoljstvo zbog rada sa glumcima iz ovih kuća i njihove međusobne komunikacije, kao i zbog rada na ovom komadu koji otvara vrlo važna egzistencijalna pitanja.

Scenograf predstave je Vesna Popović, kostimograf Milica Kolarić, a kompozitor Stefan Filipović. Za scenski pokret zadužena je Krenare Nevzati.

U predstavi igraju: Milica Filić (Milica), Danijela Ivanović (Mila), Evgenija Stanković (Milena), Aleksandar Aleksić (Dragan), Zoran Živković (Drago), Aleksandar Radulović (Zoran), Milan Nakov (Marko), Aleksandra Stojanović (Kučkarka), Natalija Geleban (Doktorka) i Marko Pavlovski (Narator/Lutalica).

Premijera predstave biće 15. novembra u Narodnom pozorištu


Scroll