Na upravo završenom XII „Festivalu pobednika festivala“ koji je održan u Rakovici, žiri publike, koji je radio u sastavu: Marko Radojičić – predsednik, Danijela Simeunović – član i Miloš Simić – član, jednoglasno je doneo odluku da Nagradu za najbolju predstavu dodeli predstavi „U čije ime“, Narodnog pozorišta iz Niša, rađenu po tekstu Aleksandra Mihailovića, a u režiji Milana Karadžića.
Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, žiri publike je dodelio Milanu Vasiću za ulogu Potkoljosina u predstavi „Ženidba“ u režiji Milana Karadžića, a u izvođenju Narodnog pozorišta iz Prištine.
Ideja vodilja Festivala je da se na jednom mestu, jednom godišnje, vide najbolje pozorišne predstave nastale tokom prethodne sezone u Srbiji. Publika je bila u prilici da šest večeri u kontinuitetu vidi ono što je najbolje u pozorišnom životu Srbije.
Nagrade najboljima su uručili direktorka Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica – Marijana Butulija, predsednik Gradske opštine Rakovica – Vladan Kocić, predsednica stručnog žirija, dramska umetnica Snežana Savić i predsednik žirija publike – Marko Radojičić.


Scroll