Недавно изведену премијеру, у продукцији Народног позоришта у Нишу, „У чије име“, по тексту Александра Михаиловића, а у режији Милана Караџића, имаће прилуку да види и београдска публика, у недељу 25.02. са почетком у 19.30, на Великој сцени Народног позоришта у Београду.
„У чије име“ је истинита драматична прича о стрељаним глумцима Народног позоришта, након ослобођења Ниша 1944. године. Она на топао и животан начин проговара о страдању малог, обичног човека који покушава да опстане у вихору великих друштвених и политичких промена. Вечита дилема о избору стране, али и слободи уметника да се у турбулентним временима бори уметношћу и за уметност, тема је која снажно кореспондира са временом у којем живимо, осликавајући модел по коме се промене на овим просторима успостављају већ више од пола века.
У представи играју: Сања Крстовић, Мирослав Јовић, Дејан Цицмиловић, Александар Маринковић, Александар Михаиловић, Јасминка Хоџић, Милош Цветковић, Марјан Тодоровић, Марко Павловић к.г., Наташа Станковић к.г. и Катарина Јеличић к.г.
У представи учествују и глумци Академског позоришта СКЦ-а.
Поред режије, Милан Караџић је и одговоран за сценографију и извор музике а костиме је радила Драгица Лаушевић.


Scroll