Predstava Niškog narodnog pozorišta, U čije ime , po tekstu Aleksandra Mihailovića, u režiji Milana Karadžića, učestvuje 7. juna na festivalu „Petar Kočić“ u Banja Luci.
Ovogodišnji XXII Teatar Fest, na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske, traje od 1. do 8. juna i na njemu učestvuju predstave pozorišta iz čitavog regiona.
Na sceni banjalučkog pozorišta, do 8. juna, kada je predviđena dodela nagrada i zatvaranje festivala, publika će, u takmičarskoj selekciji, moći pogledati predstave: Raslo mi je badem drvo Beogradskog dramskog pozorišta, Tartif koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Narodnog pozorišta Sombor, te Narodni poslanik sarajevskih Oxzgen Production i Bosanskog kulturnog centra.
Građanima Banja Luke će se predstaviti i Satiričko kazalište Kerempuh iz Zagreba sa komadom Govori glasnije! kao i Narodno pozorište Niš sa predstavom U čije ime.
Osim takmičarskog, važan segment festivala je i prateći program, u okviru kojeg će se održati i Treći festival monodrame mladog glumca, a biće održane i promocije knjiga i časopisa, stručno-naučni skup, kao i izložba.


Scroll