Представа Нишког народног позоришта, У чије име , по тексту Александра Михаиловића, у режији Милана Караџића, учествује 7. јуна на фестивалу „Петар Кочић“ у Бања Луци.
Овогодишњи XXII Театар Фест, на сцени Народног позоришта Републике Српске, траје од 1. до 8. јуна и на њему учествују представе позоришта из читавог региона.
На сцени бањалучког позоришта, до 8. јуна, када је предвиђена додела награда и затварање фестивала, публика ће, у такмичарској селекцији, моћи погледати представе: Расло ми је бадем дрво Београдског драмског позоришта, Тартиф копродукција Српског народног позоришта из Новог Сада и Народног позоришта Сомбор, те Народни посланик сарајевских Oxzgen Production и Босанског културног центра.
Грађанима Бања Луке ће се представити и Сатиричко казалиште Керемпух из Загреба са комадом Говори гласније! као и Народно позориште Ниш са представом У чије име.
Осим такмичарског, важан сегмент фестивала је и пратећи програм, у оквиру којег ће се одржати и Трећи фестивал монодраме младог глумца, а биће одржане и промоције књига и часописа, стручно-научни скуп, као и изложба.


Scroll