На сцени нишког позоришта, у уторак, 30.10.2018. године, гостује ЈДП са представом „У агонији“, у продукцији Беа арт-а. Ову представу по тексту, Мирослава Крлеже, режирала је Ана Ђорђевић, сценографију је урадила Миа Давид а костимографију Адријана Пајић.

У представи играју Марија Вучковић, Радован Вујовић и Бранко Цвејић.

Редитељка Ана Ђорђевић, која је урадила и адаптацију текста, напомиње да се радња комада дешава у зору савременог доба какво данас знамо.

„У питању су двадесете године 20. века, изузетно значајан период у историји човечанства. Комплетан дотадашњи вишевековни поглед на свет из корена се мења вртоглавом брзином. Радња комада прати интезивни сукоб између мушкарца и жене, који функционише и као парадигма целе епохе зване савремено доба, зато што су сукоби, кризе, дилеме савременог људског бића, иако живи у технолошки и индустријски другачијем свету од оног од пре 100 година, рођене и дефинисане с почетком Првог светског ратаи, нарочито, у годинама након њега – истиче Ђорђевићева.

Карте за гостовање представе „У агонији“, могу се купити на благајни нишког позоришта по цени од 800 динара у партеру и 600 динара на балкону.


Scroll