Narodno pozorište u Nišu zatvorilo je svoju pozorišnu sezonu, pred niškom publikom, u petak 26.06.2020. godine, izvođenjem predstave “Sladoled” u režiji Spasoja Ž. Milovanovića. Posle pauze izazvane pandemijom virusa korona i onlajn predstava, koje je publika mogla da prati tokom aprila i maja meseca, najzad je na obostrano zadovoljstvo, došlo do kontakta između glumaca i publike.
Niško pozorište nastavlja svoj život i aktivnosti tokom leta, gostovanjima i učešćem na festivalima, koji će se ovog leta održati.
Tako će “Sladoled” videti i publika u Kraljevu, na letnjoj sceni njihovog pozorišta, 4.07.2020. godine. Reč je o komediji koja prati sudbinu majke i ćerke, koje glume Ivana Nedović i Nađa Nedović Tekinder.
Sa predstavom “Kako vam drago” u režiji Nikite Milivojevića, niško pozorište učestvuje na letnjem festivalu “Teatar u Tvrđavi”, u Smederevu, a u avgustu mesecu i na tradicionalnom Šekspir festivalu u Čortanovcima, sa istom predstavom. Ovaj internacionalni pozorišni festival, osnovan je 2014. godine, a program festivala čine savremene svetske produkcije Šekspirovih dela.
Drugi međunarodni pozorišni festival “Teatar na raskršću”, koji je trebalo da se održi u martu mesecu, odložen je za septembar mesec i biće organizovan od 9. do 16.09.2020. godine.
Niško narodno pozorište, kao i sva druga pozorišta, sa entuzijazmom očekuje realizaciju svih svojih planova.


Scroll