Народно позориште у Нишу затворило је своју позоришну сезону, пред нишком публиком, у петак 26.06.2020. године, извођењем представе “Сладолед” у режији Спасоја Ж. Миловановића. После паузе изазване пандемијом вируса корона и онлајн представа, које је публика могла да прати током априла и маја месеца, најзад је на обострано задовољство, дошло до контакта између глумаца и публике.
Нишко позориште наставља свој живот и активности током лета, гостовањима и учешћем на фестивалима, који ће се овог лета одржати.
Тако ће “Сладолед” видети и публика у Краљеву, на летњој сцени њиховог позоришта, 4.07.2020. године. Реч је о комедији која прати судбину мајке и ћерке, које глуме Ивана Недовић и Нађа Недовић Текиндер.
Са представом “Како вам драго” у режији Никите Миливојевића, нишко позориште учествује на летњем фестивалу “Театар у Тврђави”, у Смедереву, а у августу месецу и на традиционалном Шекспир фестивалу у Чортановцима, са истом представом. Овај интернационални позоришни фестивал, основан је 2014. године, а програм фестивала чине савремене светске продукције Шекспирових дела.
Други међународни позоришни фестивал “Театар на раскршћу”, који је требало да се одржи у марту месецу, одложен је за септембар месец и биће организован од 9. до 16.09.2020. године.
Нишко народно позориште, као и сва друга позоришта, са ентузијазмом очекује реализацију свих својих планова.


Scroll