Danas, 28.04. održan je sastanak u Ministarstvu za kulturu i informisanje Republike Srbije, sa predstavnicima Kancelarije za javno ulaganje Vlade RS, povodom početka radova na izgradnji ,,Male scene“ Narodnog pozorišta Niš.

Početak radova na ovoj značajnoj investiciji ne samo za grad Niš, već i za čitav region jugoistočne Srbije, očekuje se na jesen.

Sastanku su prisustvovali: Danijela Vanušić, pomoćnica ministra kulture; dr Darko Đukić, savetnik direktora Kancelarije za javna ulaganja; Stefani Pasko Sporić, Kancelarija za javna ulaganja; Dušan Radivojeć, direktor Klera; Adriana Anastasov, većnica za kulturu Grada Niša; Tanja Obradović, glavna urbanistkinja Grada Niša i mr Spasoje Ž. Milovanović, upravnik Narodnog pozorišta Niš.

Podsetimo, Narodna skupština je usvojila Zakon kojim se potvrđuje zajam između Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope, koji će biti iskorišćen za modernizaciju infrastrukture u kulturi. Ovim projektom je obuhvaćeno i Narodno pozorište Niš koje će biti prošireno izgradnjom dugoočekivane ,,Male scene“.

 

      


Scroll