У  Нишком народном позоришту, ужурбано се ради на представи  „Лице“, по тексту Александра Галина, у режији Васила Василева из Бугарске. Трећа по реду премијера у сезони 2020/21, планирана је за 12. и 14. фебруар, кад ће имати своја два извођења.

У представи играју: Данило Петровић,  Маја Вукојевић Цветковић, Мирослав Јовић и Ивана Недовић.

Ауторску екипу чине, поред редитеља који потписује и избор музике, асистенткиња редитеља Јелена Ђорђевић,  сценографкиња/ костимографкиња Катарина Филиповић, лекторка Наташа Илић, организаторка Ивана Стојановић,  а за превод је задужен Новица Антић.

„Представа је посвећена преживљавању људске душе у савременој Русији, земљи клошара, мафиоза, алкохолисаних интелектуалаца и успешних бизнисмена, који са лакоћом мењају свој социјални статус, али увек бивају потчињени свемогућем богу – новцу. У том сувише актуелном пејзажу, један човек мења свој идентитет – добија ново име, документа, па чак и лице… Давно изгубљена љубав га враћа поново у Русију и ономе што је некад био. Забавно-горко-романтична социјална мелодрама подсећа на омиљену класику у овом, тако руском жанру…“ редитељ, Васил Василев.

Представа ће имати своја репризна извођења 18. и 25. фебруара. Цена улазница за премијеру и репризу су 600 динара.


Scroll