Predstava „Nadežda Petrović autoportret u množini“ rađena po tekstu Miljane Đorđević u režiji Dragane Jovanović biće izvedena u Temišvaru, u Srpskom kulturnom centru u četvrtak 12.decembra sa početkom u 19,00 časova.

Realizaciju projekta pomogao je Grad Niš,uprava za kulturu i informisanje uz logističu podršku saveza Srba u Rumuniji.
Radnja predstave je smeštena u Valjevskoj bolnici gde Nadežda provodi svoje poslednje trenutke života. Teško obolela od tifusa ona se kroz dijalog sa mladom medicinskom sestrom priseća svog života, umetničkih delovanja, prijateljstva, porodice, neprihvatanja, patriotskog i aktivističkog angažmana.

Predstava je nastala u produkciji Udruženja niških glumaca povodom sto godina od smrti velike slikarke. U predstavi igraju Bratislava Milić i Dragana Jovanović. “Naša vodilja je bila potreba da se pozabavimo tradicijom koja nije prošlost već kontinuitet. Povezati ono što je danas sa onim što je bilo juče i sa onim što će doći. Tradicija je, u stvari, vizija, snaga i kvalitet da stvoriš nešto dobro u vremenu u kome živiš i stvaraš“, ističe Dragana Jovanović uz neskrivenu radost što će se predstava prikazati pred publikom u Temišvaru.

 

   


Scroll