Представа „Надежда Петровић аутопортрет у множини“ рађена по тексту Миљане Ђорђевић у режији Драгане Јовановић биће изведена у Темишвару, у Српском културном центру у четвртак 12.децембра са почетком у 19,00 часова.

Реализацију пројекта помогао је Град Ниш,управа за културу и информисање уз логистичу подршку савеза Срба у Румунији.
Радња представе је смештена у Ваљевској болници где Надежда проводи своје последње тренутке живота. Тешко оболела од тифуса она се кроз дијалог са младом медицинском сестром присећа свог живота, уметничких деловања, пријатељства, породице, неприхватања, патриотског и активистичког ангажмана.

Представа је настала у продукцији Удружења нишких глумаца поводом сто година од смрти велике сликарке. У представи играју Братислава Милић и Драгана Јовановић. “Наша водиља је била потреба да се позабавимо традицијом која није прошлост већ континуитет. Повезати оно што је данас са оним што је било јуче и са оним што ће доћи. Традиција је, у ствари, визија, снага и квалитет да створиш нешто добро у времену у коме живиш и ствараш“, истиче Драгана Јовановић уз нескривену радост што ће се представа приказати пред публиком у Темишвару.

 

   


Scroll