У среду, 14. октобра, са почетком у 20 часова, у Народном позоришту Ниш биће одиграна представа “Казабалкан”, Народног позоришта Тимочке Крајине “Зоран Радмиловић” из Зајечара. Представу је по мотивима текста Горана Стефановског драматуршки обрадио и режирао Ирфан Менсур.

Представа „Казабалкан” нуди сећање на оно што смо прошли деведесетих година прошлог века, али се не обрачунава са одређеним људима, појавама и народима већ приказује бесмисао догађаја из којег смо изашли трајно оштећени. Међутим, љубав као највећа покретачка снага превазилази највеће животне проблеме.

У представи играју: Милош Ђуричић, Вујадин Милошевић, Милош Танасковић, Предраг Грбић, Наташа Петровић, Викторија Арсић, Ивана Бартуњек и Хана Милошевић.

Премијером представе „Казабалкан“ биће затворен 29. Позоришни фестивал „Дани Зорана Радмиловића“, који ће бити одржан у Зајечару буде од 16. до 23. октобра, на коме ће учествовати Народно позориште Ниш, представом “1789”, чије извођење је планирано за 19. октобар.

 

Улазнице за представу “Казабалкан” могу се купити на благајни Народног позоришта сваког дана у периоду од 10 до 20 часова, по цени од 500 динара (цена са попустом – 300 динара за студенте, ђаке и пензионере).

Улаз на представу могућ је уз коришћење заштитних маски.

извор фотографија: Народно позориште Тимочке Крајине “Зоран Радмиловић”

Добродошли!

 

 


Scroll