Народно позориште Ниш последњу недељу новембра завршава са два изузетна позоришна дела – представом ,,Декамерон“ и гостујућом представом ,,Дупло дно“.

Представа “Декамерон” Ђовани Бокача, коју је драматизовао Стеван Копривица, а режирао Дејан Пројковски, биће изведена 28. и 29. новембра у 20.00. Ова представа је копродукција Народног позоришта Ниш са ЈУ Културним центром Бар и Градским позориштем Подгорица.

Смештена у окрутно време 1348. године, представа нас води у свет социјалне изолације, где је преживљавање једини императив.

У представи играју глумци Милош Пејовић, Сања Крстовић, Омар Бајрамспахић, Вања Јовићевић, Душан Ковачевић, Маја Вукојевић-Цветковић, Павле Поповић, Уна Лучић, Стефан Вуковић, Лара Драговић, Евгенија Станковић, Драгана Јовановић и Драгиша Вељковић.

Након тога, 30. новембра, публика ће имати прилику да погледа гостујућу представу театра из Прилепа, Северне Македоније “Дупло Дно” Горана Стефановског, у режији Наташе Поплавске. У питању је театар „Војдан Чернодрински“,  НУЦК „Марко Цепенков“.

Дупло дно је подрум у глави. Ту кријемо све дупле планове, коју жену да оженимо ако наша погине у саобраћајној несрећи, како да преведемо штедњу књижицу нашег брата на наше име ако он изненада умре, ту су све скривене прељубе, све о чему смо ћутали, шта смо намерно заборавили, тамо се види кога мрзимо, ту кријемо сву неверу у оно у шта се јавно заклињемо да верујемо и сву веру у оно чега се јавно одричемо, тамо су магацине сујете и страсти, наше таме и пораза, тамо смо без шминке, без вештачких вилица, без мидера, ми смо тамо ружни. Ужасна ствар коју видимо у огледалу када се погледамо је дупло дно.

У интригантној причи “Дупло Дно”, представиће се изузетна глумачка екипа: Марија Спиркоска Илијеска, Даниела Иваноска, Димитар Горгиевски, Игор Трпчески, Зоран Иваноски, те Михајло Миленкоски у улози Нове.

Доживљај ће употпунити музичари: Томе Темелкоски, Методија Костоски, Ана Митоска и Филип Јездик.

Цена карте за представу ,,Декамерон“ је 800 динара, а за представу ,,Дупло дно“ 500 динара и 300 са попустом за студенте, ђаке и пензионере. Карте се могу купити на благајни позоришта радним даном од 14.00 до 20.00.

 

 


Scroll