U četvrtak, 27.02. sa početkom u 20 časova, u Narodnom pozorištu Niš biće odigrana predstava “Ako se probudiš ili kao da je važno”, po tekstu Isidore Milosavljević, u režiji Nenada Todorovića. Predstava je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Leskovac i Prištinskim pozorištem sa privremenim sedištem u Gračanici.

Reč je o porodičnoj drami, narušenim bračnim odnosima, odrastanju u nezdravoj atmosferi i patnji. Ova nagrađivana predstava je svoju premijeru imala u Leskovcu, zatim i u Gračanici. Duboka priča o tragediji jedne porodice, smeštena u jednočasovnu dramu.

Reditelj Nenad Todorović rekao je da je iznenađen i srećan što se ova predstava zapravo bavila nečim što je, kako je rekao, odavno već evropska vrednost, “a to je vrednost pozorišta koje se bavi duboko intimnim problemima”.
“Živimo u duboko ispolitizovanom društvu, a večeras smo se radovali i tugovali sa predstavom i komadom koji se bavi duboko intimnim stvarima i time smo potvrdili, ne kao pozorište, već kao individualci umetnici, da postoji nešto što se zove intimna umetnost”, rekao je Todorović nakon premijere predstave.

Cene ulaznica za predstavu “Ako se probudiš ili kao da je važno” iznose 500 dinara, sa popustom od 300 dinara za đake, studente i penzionere i mogu se kupiti na blagajni pozorišta.


Scroll