У четвртак, 27.02. са почетком у 20 часова, у Народном позоришту Ниш биће одиграна представа “Ако се пробудиш или као да је важно”, по тексту Исидоре Милосављевић, у режији Ненада Тодоровића. Представа је урађена у копродукцији Народног позоришта Лесковац и Приштинским позориштем са привременим седиштем у Грачаници.

Реч је о породичној драми, нарушеним брачним односима, одрастању у нездравој атмосфери и патњи. Ова награђивана представа је своју премијеру имала у Лесковцу, затим и у Грачаници. Дубока прича о трагедији једне породице, смештена у једночасовну драму.

Редитељ Ненад Тодоровић рекао је да је изненађен и срећан што се ова представа заправо бавила нечим што је, како је рекао, одавно већ европска вредност, “а то је вредност позоришта које се бави дубоко интимним проблемима”.
“Живимо у дубоко исполитизованом друштву, а вечерас смо се радовали и туговали са представом и комадом који се бави дубоко интимним стварима и тиме смо потврдили, не као позориште, већ као индивидуалци уметници, да постоји нешто што се зове интимна уметност”, рекао је Тодоровић након премијере представе.

Цене улазница за представу “Ако се пробудиш или као да је важно” износе 500 динара, са попустом од 300 динара за ђаке, студенте и пензионере и могу се купити на благајни позоришта.


Scroll