Драги пријатељи,

Народно позориште Ниш упућује позив за учешће на фестивалу “Театар на раскршћу”, који ће се први пут одржати од 11. до 19. 03. 2019. године у Нишу.

“Театар на раскршћу” трага за представама професионалних позоришта која стварају и делују у оквиру заједничког балканског културног простора и такмичарског је карактера.

Програмски савет је формиран и чине га истакнути позоришни ствараоци из Србије и региона: председник – Небојша Брадић, позоришни редитељ (Србија); чланови – Александар Милосављевић, позоришни критичар (Србија), проф. Др Дарко Лукић, театролог (Хрватска), Дејан Лилић, глумац (Македонија), Дејан Петковић, театролог (Србија), Дејан Стојиљковић, писац (Србија) и управник Народног позоришта Ниш, мр Спасоје Ж. Миловановић, театролог, који је уједно изабран и за селектора Фестивала.

Фестивалски жири ће доделити награде за најбољу представу, режију, четири глумачке награде, за костимографско и сценографско остварење, за оригиналну сценску музику, за сценски покрет, као и специјалну награду Фестивала. Осим ових, биће додељене и награда округлог стола критике и награда жирија публике.

Право пријаве имају представе које су имале премијеру у 2018. години.

Рок за подношење пријаве је 20. јануар 2019. године, а резултати селекције биће познати до 1. фебруара 2019. године.

Пријаве морају садржати: пријавну апликацију, видео снимак представе, кратак опис представе, податке о аутору текста, податке о редитељу, изводе из критика, плакат, програм и фотографије.

Пријаве слати на адресу: Народно позориште Ниш, Синђелићев трг бб, 18000 Ниш, са назнаком пријава на Фестивал “Театар на раскршћу”.

Попуњену апликацију послати е-маилом: spasojezmilovanovic@gmail.com , marketing@narodnopozoristenis.rs

Народно позориште Ниш
Управник
Спасоје Ж. Миловановић


Scroll