Dragi prijatelji,
Narodno pozorište Niš upućuje poziv za učešće na festivalu „Teatar na raskršću“, koji će se drugi put održati od 11. do 19. 03. 2020. godine u Nišu.
„Teatar na raskršću“ traga za predstavama profesionalnih pozorišta koja stvaraju i deluju u okviru zajedničkog balkanskog kulturnog prostora i takmičarskog je karaktera.
Programski savet čine istaknuti pozorišni stvaraoci iz Srbije i regiona: predsednik – Nebojša Bradić, pozorišni reditelj (Srbija); članovi – Aleksandar Milosavljević, pozorišni kritičar (Srbija), prof. Dr Darko Lukić, teatrolog (Hvratska), Dejan Lilić, glumac (Makedonija), Dejan Petković, teatrolog (Srbija), Dejan Stojiljković, pisac (Srbija) i upravnik Narodnog pozorišta Niš, mr Spasoje Ž. Milovanović, teatrolog.
Koselektori festivala su mr Spasoje Ž. Milovanović, teatrolog i Aleksandar Milosavljević, pozorišni kritičar.
Festivalski žiri će dodeliti nagrade za najbolju predstavu, režiju, četiri glumačke nagrade, za kostimografsko i scenografsko ostvarenje, za originalnu scensku muziku, za scenski pokret, kao i specijalnu nagradu Festivala. Osim ovih, biće dodeljene i nagrada okruglog stola kritike i nagrada žirija publike.

Pravo prijave imaju predstave koje su imale premijeru u periodu od 1.12.2018. do 30.11.2019. godine.
Rok za podnošenje prijave (2 predstave) je 1.12.2019. godine.

Prijave moraju sadržati: prijavnu aplikaciju, video snimak predstave, tekst predstave, kratak opis predstave, podatke o autoru teksta, podatke o reditelju, izvode iz kritika, plakat, program i fotografije.
Prijave slati na adresu: Narodno pozorište Niš, Sinđelićev trg bb, 18000 Niš, sa naznakom prijava za Festival „Teatar na raskršću“.  www.narodnopozoristenis.rs
Popunjenu aplikaciju poslati e-mailom: marketing@narodnopozoristenis.rs

S poštovanjem
Upravnik
Spasoje Ž. Milovanović
Narodno pozorište Niš


Scroll