Драги пријатељи,
Народно позориште Ниш упућује позив за учешће на фестивалу „Театар на раскршћу“, који ће се други пут одржати од 11. до 19. 03. 2020. године у Нишу.
„Театар на раскршћу“ трага за представама професионалних позоришта која стварају и делују у оквиру заједничког балканског културног простора и такмичарског је карактера.
Програмски савет чине истакнути позоришни ствараоци из Србије и региона: председник – Небојша Брадић, позоришни редитељ (Србија); чланови – Александар Милосављевић, позоришни критичар (Србија), проф. Др Дарко Лукић, театролог (Хвратска), Дејан Лилић, глумац (Македонија), Дејан Петковић, театролог (Србија), Дејан Стојиљковић, писац (Србија) и управник Народног позоришта Ниш, мр Спасоје Ж. Миловановић, театролог.
Коселектори фестивала су мр Спасоје Ж. Миловановић, театролог и Александар Милосављевић, позоришни критичар.
Фестивалски жири ће доделити награде за најбољу представу, режију, четири глумачке награде, за костимографско и сценографско остварење, за оригиналну сценску музику, за сценски покрет, као и специјалну награду Фестивала. Осим ових, биће додељене и награда округлог стола критике и награда жирија публике.

Право пријаве имају представе које су имале премијеру у периоду од 1.12.2018. до 30.11.2019. године.
Рок за подношење пријаве (2 представе) је 1.12.2019. године.

Пријаве морају садржати: пријавну апликацију, видео снимак представе, текст представе, кратак опис представе, податке о аутору текста, податке о редитељу, изводе из критика, плакат, програм и фотографије.
Пријаве слати на адресу: Народно позориште Ниш, Синђелићев трг бб, 18000 Ниш, са назнаком пријава за Фестивал „Театар на раскршћу“.  www.narodnopozoristenis.rs
Попуњену апликацију послати е-маилом: marketing@narodnopozoristenis.rs

С поштовањем
Управник
Спасоје Ж. Миловановић
Народно позориште Ниш


Scroll