Pred sam kraj ove godine počeli su i prvi radovi na dugoočekivanoj izgradnji Male scene, a nakon višedecenijskih napora, san o postojanju Male scene konačno će biti i ostvaren.

Početku radova danas su prisustvovali i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, većnica za kulturu i turizam Adriana Anastasov, kao i predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Niša. Završetak radova očekuje se u oktobru 2023.

Izgradnja Male scene realizuje se po projektu kompanije Forma antika, a uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika jer je zgrada Narodnog pozorišta Niš spomenik kulture. Sam projekat realizovan je po odobrenju Ministarstva kulture Republike Srbije. Investitor je Grad Niš, a naručilac Ministarstvo za javna ulaganja Republike Srbije. Izgradnja se finansira iz projekta ,,Infrastuktura u kutluri“ Banke za razvoj Saveta Evrope.

Koristimo priliku da se još jednom zahvalimo svima onima koji su doprineli da se ovaj kapitalni projekat realizuje i koji podržavaju ne samo rad Narodnog pozorišta Niš, već i ostalih pozorišta širom Srbije – Vladi Republike Srbije, Ministarstvu kulture Republike Srbije, a posebnu zahvalnost upućujemo našem osnivaču Gradu Nišu koji nas podržava.


Scroll