U Operi i teatru Madlenianum od 22. do 25. oktobra 2020. biće održan GAVRAN FEST, pozorišni festival na kojem će biti prikazane predstave nastale po dramskim delima najizvođenijeg dramskog pisca, Mire Gavrana. Pored niškog pozorišta, koje učestvuje sa predstavom “Sladoled”, u režiji Spasoja Ž. Milovanovića, publika će biti u prilici da na Velikoj sceni Madlenianuma vidi glumce iz Beograda i Zagreba.

Tom prilikom, danas je održana konferencija za novinare u Operi i teatru Madlenianum, kojoj su prisustvovali Miro Gavran, Mladena Gavran iz Teatra Gavran iz Zagreba, glumac Dejan Lutkić i Miljana Nenadov iz Narodnog pozorišta Niš. Ovom konferencijom je i zvanično otvoren ovogodišnji festival, a prve festivalske večeri biće odigrana predstava “Noć Bogova” (Teatar Tri glumca iz Beograda). Predstava “Sladoled” je na programu festivala u subotu, 24. oktobra, dok će festival biti zatvoren izvođenjem predstave “Hotel Babilon” (Teatar Gavran iz Zagreba).

Inicijator i direktor GAVRAN FESTA u Beogradu je vlasnica i osnivač Madlenianuma gospođa Madlena Zepter, dok je selektor festivalskog programa direktorka drame Opere i teatra Madlenianum Ana Radivojević Zdravković.

 

O predstavi “Sladoled”:

Sladoled je komedija o životu i iz života koji svaka gledateljka i svaki gledalac poznaje. Uzbudljivo, duhovito i uverljivo predstava prati sudbinu majke i ćerke – od dana ćerkinog polaska u vrtić i majčinog prvog dana na poslu, pa sve do dana u staračkom domu. Jedna za drugom nižu se scene o ljubavi, ženama, muškarcima, porodici, deci… Sladoled je poslastica sa ukusom pozorišta, koju ćete hteli – ne hteli morati da isprobate. A o ukusu ne vredi raspravljati.

 

U predstavi igraju Ivana Nedović i Nađa Nedović Tekinder.


Scroll