У Опери и театру Мадленианум од 22. до 25. октобра 2020. биће одржан ГАВРАН ФЕСТ, позоришни фестивал на којем ће бити приказане представе настале по драмским делима најизвођенијег драмског писца, Мире Гаврана. Поред нишког позоришта, које учествује са представом “Сладолед”, у режији Спасоја Ж. Миловановића, публика ће бити у прилици да на Великој сцени Мадленианума види глумце из Београда и Загреба.

Том приликом, данас је одржана конференција за новинаре у Опери и театру Мадленианум, којој су присуствовали Миро Гавран, Младена Гавран из Театра Гавран из Загреба, глумац Дејан Луткић и Миљана Ненадов из Народног позоришта Ниш. Овом конференцијом је и званично отворен овогодишњи фестивал, а прве фестивалске вечери биће одиграна представа “Ноћ Богова” (Театар Три глумца из Београда). Представа “Сладолед” је на програму фестивала у суботу, 24. октобра, док ће фестивал бити затворен извођењем представе “Хотел Бабилон” (Театар Гавран из Загреба).

Иницијатор и директор ГАВРАН ФЕСТА у Београду је власница и оснивач Мадленианума госпођа Мадлена Зептер, док је селектор фестивалског програма директорка драме Опере и театра Мадленианум Ана Радивојевић Здравковић.

 

О представи “Сладолед”:

Сладолед је комедија о животу и из живота који свака гледатељка и сваки гледалац познаје. Узбудљиво, духовито и уверљиво представа прати судбину мајке и ћерке – од дана ћеркиног поласка у вртић и мајчиног првог дана на послу, па све до дана у старачком дому. Једна за другом нижу се сцене о љубави, женама, мушкарцима, породици, деци… Сладолед је посластица са укусом позоришта, коју ћете хтели – не хтели морати да испробате. А о укусу не вреди расправљати.

 

У представи играју Ивана Недовић и Нађа Недовић Текиндер.


Scroll