У Народном позоришту у Нишу, данас је одржана конфернција за медије којом је најављено премијерно извођење представе „Ноћна фрајла“, по тексту Александра Поповића, а у режији Бранислава Мићуновића.

Предтава ће имати своју премијеру у четвртак, 10 новeмбра са почетком у 20 сати, а прву репризу, нишка публика ће имати прилику да види у суботу, 12. новембра.

Ово ће бити уједно и прва премијера у новој позоришној сезони 2022/23 под  слоганом „Не/промењено“.

На конференцији за медије, новинарима се обратио директор нишког позоришта Спасоје Ж. Миловановић који је најавио премијерне представе у новој сезони, многобројна гостовања, као и почетак рада на новом издању фестивала „Театар на раскршћу“.

Редитељ представе, уједно и одговоран за адаптацију и идејно решење сценографије, Бранислав Мићуновић, подсетио нас је на досадашњу сарадњу са нишким позориштем, а о „Ноћној фрајли“, за коју је веома захтеван процес рада трајао два месеца, је рекао: „Ноћна фрајла“ спада у комаде полифоне структуре и веома сложене композиције. Оваква драмска дела по правилу представљају изазов, али и велико задовољство за сваког редитеља који Поповићев позоришни дискурс доживљава као истинску провокацију.“

„Ноћна фрајла“ позива нас на дубоко промишљање тренутка у којем наш свет доживљава суштинску трансформацију, али и преиспитивање моћи уметности да постављањем озбиљних питања те промене препозна и предвиди.

Ауторску екипу представе: Дејан Петковић, драматург, Татјана Радишић, костимографкиња, Ирена Поповић Драговић, композиторка, Даница Ничић, коерографкиња, Јована Крстић, асистенткиња редитеља, Катарина Павловић, асистенкиња сценографа, Наташа Илић, лекторка и Ивана Стојановић, организаторка.

У представи играју: Александар Михаиловић, Јасминка Хоџић, Милош Цветковић, Сања Крстовић, Александар Маринковић, Марјан Тодоровић, Маја Вукојевић Цветковић, Нађа Недовић Текиндер, Маја Дејановић, Наталија Јовић, Јована Голубовић, Весна Станковић, Ивана Недовић, Драгана Јовановић и Братислава Милић.

Улазнице за премијеру и прву репризу, могу се купити на благајни позоришта по цени од 700 дин. (партер) и 600 дин. (балкон).

 


Scroll