Danas je u sali Narodnog pozorišta Niš, sa početkom u 12 časova, sprovedena javna rasprava o razmatranju Predloga da Festival drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću“ dobije status manifestacije u oblasti kulture od značaja za grad Niš.

Na početku javne rasprave direktor pozorišta Spasoje Ž. Milovanović pozdravio je sve učesnike, stručnu i širu javnost, i objasnio značaj ovog Predloga. Nakon njega, prisutnima se obratila  Adriana Anastasov, većnica za kulturu i turizam grada Niša, a potom su učesnici imali priliku da iznesu svoje mišljenje i sugestije i time znatno doprinesu razmatranju ovog Predloga.  Predloge su izneli Aleksandar Radulović, glumac i umetnički direktor Narodnog pozorišta Pirot, kao i glumci ansambla Narodnog pozorišta Niš Jasminka Hodžić, Aleksandar Mihailović, Vesna Stanković, Uroš Milojević i direktorka Prve niške gimnazije ,,Stevan Sremac“  Jelena Milošević. Svoje izlaganje imao je i dr Dejan Petković, pozorišni kritičar i teatrolog, a pristigla su i 2 pisma podrške, od pesnika Dalibora Popovića Popa i pesnikinje i spisateljice Biljane Stanojević iz umetničkog društva ,,Svetionik, koja su pročitana javno.

Predlozi, sugestije, inicijative i komentari mogu se i dalje dostaviti u pisanoj formi na adresu pozorišta Sinđelićev trg bb, 18000 Niš, Srbija.

 


Scroll