Мирослав Докман, велики љубитељ позоришта и пријатељ Народног позоришта Ниш, освојио је највиши врх Јужне Америке – Аконкагву и том приликом развио заставу Народног позоришта Ниш!

Аконкагва се налази у Аргентини и висока је од 6.962 м. Планинари су 13 дана провели на мањим успонима, како би се аклиматизовали. Услови су били веома тешки. Јак ветар, хладноћа и недостатак кисеоника скоро да су онемогућили било какав напредак. Завршна етапа дугачка је само 2.700 м, али је било потребно скоро 9 сати за њен прелазак. Траса је водила преко Индепеденције на 6.300 м, Траверсе на 6.400 м до стрме и опасне Каналете од 6.500 до 6.800 метара. У нишком планинарском душтву Преслап наводе да је Каналета скоро потпуно исцрпла планинаре. Ипак, прикупили су снагу и освојили највиши врх не само Јужне Америке већ и западне и јужне полулопте.

У експедицији коју је предводио Зоран Павловић из Предејана, били су и Дејан Милојевић, Сашо Палигора, Драган Тадић и Предраг Лучић.

Овом приликом се захваљујемо свима који су учествовали у овој експедицији, честитамо им на великом достигнућу и желимо им срећу на даљим успонима!

 

фото: Зоран Павловић


Scroll