Istaknut majstor ruskog glumišta, maestralni Sergej Paršin iz čuvenog Nacionalnog dramskog teatra Rusije ,,Aleksandrinski” iz Sankt Peterburga, izvešće pred niškom publikom monodramu „Želim da živim“ 25. septembra u 20.00.

Ovo je četvrta solo predstava iz ciklusa „Monolozi u carskom foajeu“, istaknutih majstora teatra ,,Aleksandrinski”.

Delo se bazira na pričama Stepana Pisahova, dnevnicima Borisa Šergina, odlomku iz romana Mihaila Šolohova „Oni su se borili za otadžbinu“ i odlomku iz romana Vasilija Šukšina „Došao sam da vam dam slobodu“.

Monodrama „Želim da živim“ nudi duboki uvid u raznolikost i bogatstvo života koje se jedino može izraziti pesmom, strastvenom čežnjom za nemogućim, onome što bi moglo biti i romantičnom nadom da se dosegne duga.

Sergej Paršin će scenu deliti sa bendom koji će dodatno obogatiti ovo jedinstveno izođenje, a publika će moći da prati predstavu uz titl na srpskom jeziku. Predstava traje 1 sat i 10 minuta.

Cena karte je 700 dinara, dok za studente, đake, penzionere i organizovanu prodaju cena karte iznosi 500 dinara. Karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta, radnim danom od 10.00 do 20.00.

 


Scroll