Nakon duže pauze, a usled velikog interesovanja publike, glumci Narodnog pozorišta Niš ponovo će odigrati mjuzikl Cigani lete u nebo, ovog puta pod otvorenim nebom Letnje pozornice u Tvrđavi, u ponedeljak 06. juna u 20.30. Komad je rađen po motivima pripovetke Makar Čudra Maksima Gorkog, u režiji Desimira Stanojevića.

Karte za ovaj dugoiščekivani mjuzikl mogu se kupiti na blagajni pozorišta radnim danima od 10.00 do 20.00 i u subotu od 10.00 do 13.00 i od 17.00 do 20.00. Cena karte je 600 dinara, odnosno 400 sa popustom za studentne, đake i penzionere.

Dramski predložak Cigani lete u nebo nastao je u saradnji sa Nadom Stanojević, po motivima pripovetke Maksima Gorkog Makar Čudra. Gorki je „svoje“ Cigane gradio prateći nesvakidašnju romantičnu ljubav Rade i Zobara kroz prostranu stepu Rusije. Želja Desimira i Nade je bila da njegove Cigane dopune čergama u kojima nema poniznih i slabih, gde su ljudi koji vole život, slobodu, pesmu, igru. Takvi Cigani jedino mogu „da lete u nebo“. Zemlja je za njih pretesna.
Ruska ciganska tradicionalna muzika, puna naboja, uz koju igra i srce i telo, upotpunjuje ovu neponovljivu ljubavnu priču i svrstava je rame uz rame sa Romeom i Julijom.

 


Scroll