Mjuzikl Cigani lete u nebo, koji je bio odložen zbog vremenskih neprilika, biće izveden u četvrtak 16. juna u 20.30 pod otvorenim nebom Letnje pozornice u Tvrđavi. Komad je rađen po motivima pripovetke Makar Čudra Maksima Gorkog, u režiji Desimira Stanojevića.

Karte za ovaj dugoiščekivani mjuzikl mogu se kupiti na blagajni pozorišta, a radno vreme blagajne u narednih nedelju dana biće od 15.00 do 20.00.  Cena karte je 600 dinara, odnosno 400 sa popustom za studentne, đake i penzionere.

Dramski predložak Cigani lete u nebo nastao je u saradnji sa Nadom Stanojević, po motivima pripovetke Maksima Gorkog Makar Čudra. Gorki je „svoje“ Cigane gradio prateći nesvakidašnju romantičnu ljubav Rade i Zobara kroz prostranu stepu Rusije. Želja Desimira i Nade je bila da njegove Cigane dopune čergama u kojima nema poniznih i slabih, gde su ljudi koji vole život, slobodu, pesmu, igru. Takvi Cigani jedino mogu „da lete u nebo“. Zemlja je za njih pretesna.
Ruska ciganska tradicionalna muzika, puna naboja, uz koju igra i srce i telo, upotpunjuje ovu neponovljivu ljubavnu priču i svrstava je rame uz rame sa Romeom i Julijom.


Scroll