Мјузикл Цигани лете у небо, који је био одложен због временских неприлика, биће изведен у четвртак 16. јуна у 20.30 под отвореним небом Летње позорнице у Тврђави. Комад је рађен по мотивима приповетке Макар Чудра Максима Горког, у режији Десимира Станојевића.

Карте за овај дугоишчекивани мјузикл могу се купити на благајни позоришта, а радно време благајне у наредних недељу дана биће од 15.00 до 20.00.  Цена карте је 600 динара, односно 400 са попустом за студентне, ђаке и пензионере.

Драмски предложак Цигани лете у небо настао је у сарадњи са Надом Станојевић, по мотивима приповетке Максима Горког Макар Чудра. Горки је „своје“ Цигане градио пратећи несвакидашњу романтичну љубав Раде и Зобара кроз пространу степу Русије. Жеља Десимира и Наде је била да његове Цигане допуне чергама у којима нема понизних и слабих, где су људи који воле живот, слободу, песму, игру. Такви Цигани једино могу „да лете у небо“. Земља је за њих претесна.
Руска циганска традиционална музика, пуна набоја, уз коју игра и срце и тело, употпуњује ову непоновљиву љубавну причу и сврстава је раме уз раме са Ромеом и Јулијом.


Scroll