Narodno pozorište Niš u utorak, 19.02.2019. godine, gostuje sa predstavom „Limunacija“, autora Dušana Kovačevića, u režiji Nebojše Bradića, u Zvezdara teatru, u Beogradu.
Predstava je premijerno izvedena na sceni niškog pozorišta, 1.12.2019. godine i od tada izaziva veliko interesovanje niške publike.
Pored režije, Nebojša Bradić je bio zadužen i za scenografiju, Marina Vukasović Medenica za kostime, kompozitor je bio Zoran Erić, a za scenski pokret zadužena Vera Obradović.
U predstavi igraju: Dejan Cicmilović, Dragana Jovanović, Danilo Petrović, Aleksandar Marinković, Aleksandar Mihailović, Sanja Krstović, Dragoslav Savić, Miroslav Jović, Stefan Mladenović, Miroljub Nedović, Marko Pavlovski, Marjan Todorović, Katarina Mitić, Katarina Arsić, Uroš Milojević i Dejan Gocić.
„Limunacija nije Sremčeva priča o učitelju koji dolazi u zabito selo pun gotovih fraza evropske socijaldemokratije i parola naše devetnaestovekovne agitacije i demagogije, već Kovačevićeva porazna slika naših naravi i običaja koji se prostiru do današnjih dana. Budući da stalno opada poverenje u institucije, novi narodni tribuni imaju cilj da narodne želje provedu u izvršnu vlast. Oni su tu da bi nekome „ulepšali dan“, kako je to poručivao sugestivni heroj u filmu Prljavi Hari.“ –
Nebojša Bradić


Scroll