У среду 29. маја, на сцени нишког позоришта гостује Краљевачко позориште са представом Џона Патрика Шенлија „Сумња“, у режији Југа Ђорђевића.

У представи играју: Биљана Костантиновић, Светлана Миленковић, Зоран Церовина, Горица Динуловић и Никола Воштинић.
Сумња може бити исто толико јака и постојана као и сигурност, мото је који се провлачи кроз комад који је настао 2003. године, али је поново актуелан. За ову представу амерички писац Џон Патрик Шенли добио је Пулицерову награду, а филм снимљен по овом комаду био је номинован за Оскара у више категорија.

„Да ли је то урадио или не? Да ли је крив или не? Сумња може бити исто толико јака и постојана као и сигурност. Међутим, у комаду Сумња Џона Патрика Шенлија није само питање сумње или вере у то да ли је нешто истина или не, већ питање сукоба различитих принципа: класног, расног, мушког и женског, прогресивног и конзервативног, чињеница и емоција…Кроз сумње и претпоставке, писац неумољиво води причу ка климаксу и коначном обрачуну два главна лика, односно два принципа. Да ли је сестра Алојзија само чудовиште које својим сумњама и страховима уништава невиног човека зато што јој подрива ауторитет? Или је отац Флин грабљивац који се из свега извукао због црквене хијерархије мушке моћи? Свако од њих двоје има аргументе иза којих чврсто стоји, али ко ће бити победник?“ Тијана Грумић, драматуршкиња

Улазнице за представу могу се купити на благајни позоришта по цени од 300 дин. (партер) и 250
дин. (балкон).


Scroll