Na danas održanoj Konferenciji za štampu u Narodnom pozorištu u Nišu, novi direktor Spasoje Ž. Milovanović je najavio početak pozorišne sezone 2018/19. koja nosi naziv „ Heroine i heroji u antiherojskim vremenima“, kao i početak rada na prvoj premijernoj predstavi.

Rad na predstavi „Slikarke“ (radni naziv „Ruke“), u režiji Stevana Bodrože, po tekstu Kristine Mitić, počinje u petak 7.09. a predstava će premijerno biti izvedena 13.10.2018. godine. Ovaj projekat je inače finasijski podržalo Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije.

Do kraja godine, po planu i programu, otpočeće rad na predstavama: „Limunacija“, Dušana Kovačevića u režiji Nebojše Bradića, „Putujuće pozorište Šopalović“, Ljubomira Simovića u režiji Tanje Mandić Rigonat, čija se premijera planira za Dan niškog pozorišta 11.03.2019. godine. Krajem ove godine reditelj David Alić počinje rad na predstavi „Igre u pesku“ Mihala Valčaka, a sezonu završava režijom u maju Jug Radivojević.

Najavljena je i saradnja i koprodukcija sa beogradskim Hartefaktom, kao i Nišvilom.

Na inicijativu gradonačelnika Darka Bulatovića, biće pokrenut i internacionalni, pozorišni festival „Na raskršću“, čiji se početak planira za 12.03.2019. godine.
Narodno pozorište u Nišu je otvoreno za saradnju sa svim pozorištima u zemlji i regionu, gostovanja i razmene predstava biće cilj u narednom periodu.


Scroll