На данас одржаној Конференцији за штампу у Народном позоришту у Нишу, нови директор Спасоје Ж. Миловановић је најавио почетак позоришне сезоне 2018/19. која носи назив „ Хероине и хероји у антихеројским временима“, као и почетак рада на првој премијерној представи.

Рад на представи „Сликарке“ (радни назив „Руке“), у режији Стевана Бодроже, по тексту Кристине Митић, почиње у петак 7.09. а представа ће премијерно бити изведена 13.10.2018. године. Овај пројекат је иначе финасијски подржало Министарство за културу и информисање Републике Србије.

До краја године, по плану и програму, отпочеће рад на представама: „Лимунација“, Душана Ковачевића у режији Небојше Брадића, „Путујуће позориште Шопаловић“, Љубомира Симовића у режији Тање Мандић Ригонат, чија се премијера планира за Дан нишког позоришта 11.03.2019. године. Крајем ове године редитељ Давид Алић почиње рад на представи „Игре у песку“ Михала Валчака, а сезону завршава режијом у мају Југ Радивојевић.

Најављена је и сарадња и копродукција са београдским Хартефактом, као и Нишвилом.

На иницијативу градоначелника Дарка Булатовића, биће покренут и интернационални, позоришни фестивал „На раскршћу“, чији се почетак планира за 12.03.2019. године.
Народно позориште у Нишу је отворено за сарадњу са свим позориштима у земљи и региону, гостовања и размене представа биће циљ у наредном периоду.


Scroll