Народно позориште Ниш вас позива на премијеру представе „Како вам драго“ по делу Вилијама Шекспира у режији Никите Миливојевића у понедељак, 21.10.2019. године са почетком у 20.00 сати.
Реч је о копродукцији Народног позоришта Ниш, Крушевачког позоришта и Нишвил продукције, којом је 2.08. отворен овогодишњи трећи по реду интернационални Нишвил џез театарски фестивал, са поруком „Тврђава побуне и провокације“.
Представа је рађена у преводу Велимира Живојиновића и Боривоја Недића, адаптацију, режију и сценографију, радио је је Никита Миливојевић, сценски покрет Амелија Банет, музику Ада Ровати Брејкер, а костиме Марина Вукасовић Меденица.
У представи глуме: Небојша Вранић, Драгослав Савић, Соња Исаиловић, Зоран Карајић, Милош Цветковић, Никола Ракић, Александар Маринковић, Маја Вукојевић Цветковић, Марија Видаковић, Бојан Вељовић, Марко Павловски, Ема Стојановић и Стефан Младеновић.
Ова романтична, пасторална комедија настала око 1600. год. прати судбину двоје заљубљених младих, који су протерани из својих домова – Орланда је отерао зли старији брат, а Розалинду стриц, који је присвојио двор њеног оца. Не знајући једно за друго, са својим пратњама обоје траже уточиште у Арденској шуми, где се већ налази протерани Розалиндин отац. Девојка је прерушена у младића Ганимеда, што доводи до нових комичних обрта. На крају се све ипак завршава општим помирењем и венчањем четири пара.
Кроз причу о сукобу завађене браћe, Шекспир промовише људске вредности попут братске љубави, толеранције и заједништва, где сваки проблем бива превазиђен, а негативни ликови се преобразе у добре највеличанственијом од свих чаролија – искреном љубављу.
Копродукција „Како вам драго“, после своје премијере на Нишвилу, своја премијерна извођења има 19.10. на сцени Крушевачког позоришта и 21.10 на сцени Нишког народног позоришта.


Scroll