Народно позориште Пирот, гостује у суботу, 20. фебруара са представом, „Како смо спремали Госпођу министарку“, са почетком у 18 сати. Адаптацију и режију чувене Нушићеве комедије, урадио је драматург и театролог  Спасоје Ж. Миловановић.

Представа је премијерно изведена на сцени пиротског позоришта у октобру, прошле године, а ово ће бити прилика и за позоришну публику у Нишу, да је види на позоришној сцени.

Ауторску екипу чине, поред редитеља  и  сценограф и костимограф, Катарина Филиповић, музику је радио Стефан Филиповић, кореограф Даница Ничић, а волакни педагог је Анита Николић.

У представи играју глумци пиротског позоришта: Зоран Живковић, Александар Радуловић, Александра Стојановић, Наталија Гелебан, Милан Наков, Данијела Ивановић, Даница Митић, Александар Алексић и Маријана Живковић.

„Цитати и аутоцитати чине основну структуру текста представе. Она је нагомилано унутар и изван позоришно искуство сваког њеног дела. Отуда је наша представа ништа друго до скроман допринос развоју теорије и праксе позоришне уметности овде и сада и последице – однедавног“- каже Миловановић.

Улазнице су у продаји на благани позоришта по цени од 500 динара, док је за студенте и пензионере цена 400 динара.

 

 


Scroll