IN MEMORIAM

Dragoslav Savić Safa, glumac

1960  – 2021

 

 

Posle kraće bolesti, napustio nas je glumac  Dragoslav Savić Safa u 62. godini.

Rođen je 16. marta 1960. godine u Nišu.

 

U Narodnom pozorištu zaigrao je najpre kao gost u predstavi ,,Kralj i njegov komediograf“ 1996. godine, a zatim i kao stalni član u predstavi ,,Život provincijskih plejboja“, u ulozi Bore. U ovih 25 godina ostvario je niz uloga u predstavama: ,,Pešice“, ,,Putujuće pozorište Šopalović“, ,,Tamni vilajet“, ,,Samoubica“, ,,Ukroćena goropad“, ,,Sabirni centar“, ,,Mačoizam“, ,,Gde je nestao Harms“, ,,Veliki manevri u tijesnim ulicama“, ,,Herostrat“, ,,Kneginja od Foli Beržera“, ,,Kako vam drago“… do neizašle premijere predstave ,,Heroj nacije“ u ulozi Budimira Životića.

 

Posebno izdvajamo ulogu ujka Vase u predstavi ,,Gospođa ministarka“ 2009. godine, kao i ulogu Žorža Dandena u istoimenoj predstavi Molijera, koju je Safa režirao povodom obeležavanja svojih 30 godina rada.

 

Dragoslav Savić dobitnik je tri nagrade na Susretima profesionalnih pozorišta Srbije ,,Joakim Vujić“. Sam je izdvajao nagradu dobijenu 1993. godine za ulogu Žorža Dandena, ostvarenu u Narodnom pozorištu Pirot.

 

Bio je autor i reditelj više TV emisija na niškim televizijama, režiser iz hobija, kako je sam govorio, duhoviti, nenadmašni komičar koga su rado gledali naši sugrađani, kao i gledaoci širom Srbije. Gledali smo ga do skoro na TV Prva u seriji ,,Dođi juče“ sa glumcem Goranom Sultanovićem. Radovao se toj ulozi, gde je potpuno bio u svom fahu.

A nas je radovao svojim humanim odnosom, profesionalnim radom, brigom i pažnjom.

 

Zato nam je Safin odlazak teško preboljiv.

 

 

Sahrana Dragoslava Savića Safe je 07. aprila u 13 časova na Vrežinskom groblju.

Komemoracija će biti održana 08. aprila u 12 časova u sali Narodnog pozorišta.

 

 

 

 


Scroll