Premijera predstave ,,Heroj nacije” Ivana Lalića u režiji Spasoja Ž. Milovanović održaće se 13.05. u 19:30 sati.

Dramska matrica komada koji se sve vreme poigrava tankom linijom između života i smrti, realnosti i one verzije života koja nam se servira u medijima, kao da je uključila i iznenadnu smrt sjajnog niškog glumca Safe, koji je, pripremajući naslovnu ulogu Budimira Životića, preminuo tokom proba komada za izvođenje na sceni Narodnog pozorišta Niš.

Autorski tim i glumački ansambl su odlučili da nastave sa radom i izađu sa premijerom upravo da bi demantovali vest da nas je naš Safa zaista napustio. On je tu, sa nama, na sceni. Dokle je predstave, biće i njega. Zato je ovo predstava posveće glumcu Dragoslavu Saviću Safi.

U predstavi igraju  Dragan Boža Marjanović (Budimir Životić),  Snežana Petrović (Desanka),  Dragiša Veljković (Pogrebnik ), kao i gostujući glumci Uroš Milojević (Ljupče)
i Jovana Golubović (Novinarka).

Autorsku ekipu čine još i scenografkinja i kostimografkinja Milica Bajić Đurov, kompozitorka Katarina Šandorov, asistentkinja scenografkinje i kostimografkinje Katarina Pavlović, lektorka Nataša Ilić, organizatorka Snežana Jović i fotograf Nikola Stojanović.

Predstava će imati svoja reprizna izvođenja  14. i 16. maja.

Ulaznice za predstavu  mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta svakog radnog dana od 10 do 19 i 30 časova po ceni od 600 dinara.

 

 


Scroll