Omladinsko pozorište „Dadov“ gostije sa predstavom „Nasilje“ u utorak, 21.03. u tri termina, u 14, 16 i 18 sati. Predstavu posvećenu Aleksi Jankoviću, potpisuju dramaturg Dimitrije Kokanov i reditelj Kokan Mladenović, a namenjena je našoj mladoj školskoj publici i ne samo njoj.

Nasilje, poremećene vrednosti, tuga, bol, patnja i na kraju – ostvarenje jednog nikad dosanjanog sna. Ovo su reči kojima bi ukratko mogla da se opiše nova predstava Kokana Mladenovića „Nasilje“ posvećena Aleksi Jankoviću, dečaku čija je tragična priča potresla Srbiju, ali ne i institucije koje i dalje ništa nisu promenile.

Predstava pozorišta „Dadov“ nije samo posvećena Aleksi, opisujući njegov slučaj na osnovu stranica novina i emisija sa malih ekrana, gde smo imali priliku da prethodnih godina čitamo o ovoj tragediji, već prenosi sve u realnost i svet od krvi i mesa. Plavokosi, razdragani dečak koji trpi zversko nasilje naočigled onih kojima je posao da to spreče; nasilnici koji iživljavanjem nad slabijim dobijaju osećaj više vrednosti; i nepravda, užasna nepravda. I jasna poruka – da se više NIKAD ne ponovi, iako će.

Cena ulaznice na blagajni je 400 dinara i važe svi aktuelni popusti (50% popusta za učenike uz đačku knjižicu).


Scroll