Narodno pozorište u Nišu gostuje u Makedonskom narodnom teatru u Skoplju, sa predstavom „GDE JE NESTAO HARMS“, po tekstu Mile Mašović Nikolić a u režiji Angelča Ilievskog, u sredu 16.03.2016. godine.

Niško pozorište i Skopski MNT na taj način grade uspešnu međunarodnu i susedsku saradnju, koja se ogleda u razmeni predstava i učeššću saradnika na produkciji predstava.

Predstava „GDE JE NESTAO HARMS“ je premijerno izvedena 16. marta 2015. godine na sceni Niškog pozorišta i predstavlja po rečima reditelja „duboki krik za slobodom, kako društvenom tako i ličnom. Govori o rastu i padu jednog slobodnog čoveka, koji se na svoj poseban način bori za slobodu u diktaturi, u jednom trulom, podmuklom i licemernom društvu….“

U predstavi igraju Dušan Matejić, Evgenija Stanković, Risto Bukvić, Maja Banković, Jelisaveta Karadžić k.g., Marjan Todorović, Aleksandar Mihailović, Dragoslav Savić i Luka Grubišić.
Gostovanje niške predstave u Makedoniji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a u okviru prošlogodišnjeg Konkursa za mobilnost umetnika.


Scroll