Народно позориште у Нишу гостује у Македонском народном театру у Скопљу, са представом „ГДЕ ЈЕ НЕСТАО ХАРМС“, по тексту Миле Машовић Николић а у режији Ангелча Илиевског, у среду 16.03.2016. године.

Нишко позориште и Скопски МНТ на тај начин граде успешну међународну и суседску сарадњу, која се огледа у размени представа и учешшћу сарадника на продукцији представа.

Представа „ГДЕ ЈЕ НЕСТАО ХАРМС“ је премијерно изведена 16. марта 2015. године на сцени Нишког позоришта и представља по речима редитеља „дубоки крик за слободом, како друштвеном тако и личном. Говори о расту и паду једног слободног човека, који се на свој посебан начин бори за слободу у диктатури, у једном трулом, подмуклом и лицемерном друштву….“

У представи играју Душан Матејић, Евгенија Станковић, Ристо Буквић, Маја Банковић, Јелисавета Караџић к.г., Марјан Тодоровић, Александар Михаиловић, Драгослав Савић и Лука Грубишић.
Гостовање нишке представе у Македонији је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије, а у оквиру прошлогодишњег Конкурса за мобилност уметника.


Scroll