Narodno pozorište Niš gostovaće na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u ponedeljak  5. decembra u 19.30, sa predstavom ,,Noćna frajla“ Aleksandra Popovića, u režiji Branislava Mićunovića.

U direktnoj, ogoljenoj, a opet mnogoznačnoj i višeslojnoj priči, bavimo se večitom tragikomičnom temom – moralnim posrnućem i raspadom jedne porodice, gde brat za brata ne zna, a sin ocu postaje najljući neprijatelj. U poslednji čin porodične tragedije stupa osramoćen i osvete željan svet žena, pristigao sa samih margina života, odlučan u nameri da sebi pribavi satisfakciju. Kroz ironičan napev i gromoglasan komentar, ovaj životvorni princip okreće čitav jedan sistem vrednosti naglavce, upozoravajući samog gledaoca da su njegova ubeđenja varljiva i nepouzdana, da se sve na svetu ponavlja do u beskraj i da sve što postoji može brzo i lako nestati. „Noćna frajla“ poziva nas na duboko promišljanje trenutka u kojem naš svet doživljava suštinsku transformaciju, ali i preispitivanje moći umetnosti da postavljanjem ozbiljnih pitanja te promene prepozna i predvidi.

U predstavi igraju Aleksandar Mihailović, Jasminka Hodžić, Miloš Cvetković, Sanja Krstović, Aleksandar Marinković, Marjan Todorović, Maja Vukojević Cvetković, Jovana Krstić, Nađa Nedović Tekinder, Maja Dejanović, Natalija Jović, Jovana Golubović, Vesna Stanković, Ivana Nedović, Dragana Jovanović i Bratislava Milić.

Premijerno izvođenje predstave bilo je 10. novembra.


Scroll