U aprilu mesecu, na sceni niškog pozorišta, gostovaće dva potpuno različita i podjednako zanimljiva programa, namenjena građanima Niša.

U sredu, 8.04. gostuje ansambl narodnih igara i pesama Srbije „Kolo“ iz Beograda, sa programom pod nazivom „VIŠE OD IGRE“.
Ansambl KOLO je jedinstven ambasador kulture koji je gostovao na svim kontinentima, u najprestižnijim koncertnim salama, kao što su Metropoliten i Karnegi Hol u Njujorku, Palata Šajo u Parizu, Rojal Festival Hol u Londonu, Baljšoj Teatar u Moskvi, Opera u Kelnu, Teatar Feniče u Veneciji, Opera u Sidneju, Nacionalni umetnički centar u Pekingu….

Više od šezdeset vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i petnaest muzičara, prezentuju raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu umetnost.
U sredu, 22.04. u 12 sati gostuje Pozorištance Puž sa predstavom za decu „U LAŽI SU KRATKE NOGE“, u režiji Slobodana Aleksića a po tekstu Branka Milićevića.
Novi omnibus Branka Kockice je još jedan izrazito poučni komad sastavljen od tri priče. Radnja se odigrava danas, u jednoj običnoj porodici u kojoj jedan član neobično – laže.

Glavni negativac predstave je veliki dečak, Bata, koji raznim smešnim lažima zadirkuje svoju malu sestru Seku. Ali, laganje se leči laganjem, pa na kraju Batu lažu svi, čak i njegova sestrica. Tako Bata izlečen sazna da – lažove stiže kazna.


Scroll