У априлу месецу, на сцени нишког позоришта, гостоваће два потпуно различита и подједнако занимљива програма, намењена грађанима Ниша.

У среду, 8.04. гостује ансамбл народних игара и песама Србије „Коло“ из Београда, са програмом под називом „ВИШЕ ОД ИГРЕ“.
Ансамбл КОЛО је јединствен амбасадор културе који је гостовао на свим континентима, у најпрестижнијим концертним салама, као што су Метрополитен и Карнеги Хол у Њујорку, Палата Шајо у Паризу, Ројал Фестивал Хол у Лондону, Баљшој Театар у Москви, Опера у Келну, Театар Фениче у Венецији, Опера у Сиднеју, Национални уметнички центар у Пекингу….

Више од шездесет врхунских уметника, играча који су истовремено и певачи, као и петнаест музичара, презентују разноврсну и богату српску традиционалну уметност.
У среду, 22.04. у 12 сати гостује Позориштанце Пуж са представом за децу „У ЛАЖИ СУ КРАТКЕ НОГЕ“, у режији Слободана Алексића а по тексту Бранка Милићевића.
Нови омнибус Бранка Коцкице је још један изразито поучни комад састављен од три приче. Радња се одиграва данас, у једној обичној породици у којој један члан необично – лаже.

Главни негативац представе је велики дечак, Бата, који разним смешним лажима задиркује своју малу сестру Секу. Али, лагање се лечи лагањем, па на крају Бату лажу сви, чак и његова сестрица. Тако Бата излечен сазна да – лажове стиже казна.


Scroll