У петак, 13.12. Народно позориште у Нишу обележава јубилеј поводом 10 година од премијерног извођења представе “Госпођа министарка”, по тексту Бранислава Нушића, у режији Душана Јовановића. Такође, главна глумица и првакиња драме Народног позоришта, Сања Крстовић, слави 30 година уметничког рада.

 

Од завршетка средње глумачке школе у Нишу у класи Миме Вуковић Курић и прве улоге у представи Силе у ваздуху 1989. (Она), када се позоришни таленат Сање Крстовић показао у свој својој раскоши, ређале су се улоге: Јованка Орлеанка (Друга смрт Јованке Орлеанке), Тања (Полонеза Огињског), Царица Милица (Змај од Србије), Таска (Зона Замфирова), Милица (Је ли било кнежеве вечере), Офелија (Хамлет римејк), Катарина (Укроћена горопад), Фема/Кир Јања (Ниш Експрес), Живка министарка (Госпођа министарка), Симка (Ожалошћена породица), Маријана фон Клаус (Брод љубави), Шарлота (Јесења соната), Јулијана Буквић (У чије име), Јелисавета Протић (Путујуће позориште Шопаловић)…

 

Најзначајније награде:

Награда за глумачко остварење на Фестивалу „Јоаким Вујић“ 1994, за улогу Царице Милице (Змај од Србије).

За улогу Катарине (Укроћена горопад):

Награда „Мила Стојадиновић“ за најбољу улогу на фестивалу „Вршачка позоришна јесен“ и „Зоранов брк“ на „Данима Зорана Радмиловића“ у Зајечару.

За улогу Живке министарке (Госпођа министарка):

„Златни ћуран“ на „Данима комедије“ у Јагодини 2010. године, глумачка награда на „Јоаким Фесту“ у Крагујевцу, награда за глумачко остварење на Фестивалу „Јоаким Вујић“ у Шапцу, „Зоранов брк“ на „Данима Зорана Радмиловића“ у Зајечару, награда за најбољу глумицу на Интернационалном фестивалу комедије „Гола месечина“ у Скопљу 2018.

Представа “Госпођа министарка” једна је од најигранијих на репертоару Народног позоришта и добитник је награде града домаћина на Интернационалном фестивалу путујућих позоришта у Сливници (Бугарска) 2018.

Представа почиње у 20 часова.

 

   


Scroll